Hei me lennetään…

Tai sitte joku muu. Mutta tännää on nähty erinäisiä lentämiseen suunniteltuja aparaatteja. Isoja. Pieniä. Ja purjeita. Vai mikä varjo lienee ollu. Vaan palataan ihan vähän takaspäi. Yö. Makiat unet. Taas ollaa siinä että kyllä se tuo roppa ottaa niitä menetettyjä tunteja takas. Jossaki vaiheessa. Ohan se toki sanonta että kuolema kuittaa univelat mutta ei ny sentää nii raakisiks ruveta.

Muistatteko ku Ukko kiros lepakkotuolia ? Juu. Akka sai raivon vallassa putket taipuu toivottuu asentoo ja ny se mokoma ärväke huonekaluks on on matkustanu pihaorjan mukana kaupunkiin. Elikkäs pois silimistä ja tosiaanki pois mielestä. Ja jos Ukko joskus aikoo moisen hankkia ni saatta antaa niissanotun avarin. Elikkäs avokämmenellä. Ja suoraan nuppii.

Ja sitte takas lentokentälle. Hah. Meillä pienessä pitäjässäki on moinen. Ettepä ois arvannu. Sinne oli lennätetty isompia konneita. Tai kai niitä sanotaan kuiten pienkonneiks. Kivasti oli väkiä. Johtajista lähtien. Tuttuja ja tuntemattomia. Olihan siellä makkaraa ja vissii kahaviaki. Juu. Kerranki Ukko oli ihan kuivin suin. Ei. Ei ees makkaraa. Liika kuuma.

Vaan asia mikä sielläki kiinnitti taas huomiota. On Ukon kirjoissa niissanottuja hyvänpäivän tuttuja jokka nyttemmin on jostain omasta syystään päättäneer ettei tartte enää Ukkoa kohtaan semmosta ku tervehtiminen. Tiijä ovakko jostain ylypistyneet tai ovakko saaneet kuullu jonku huhun jonka perusteella Ukko on ilimaa.

Sevverra Ukko ny tätä kommentoi että jos syy on allekirjottaneessa ni saa tulla kysymään. Siis kuinka se asia oikeen on. Ja jos syytä on ni katotaan voijaanko vääryyksiä korjata. Siis toki jos moiseen halua löytyy. Tää pitäjä on kuiten sevverran pieni ja asemat sevverta vaatimattomia ettei luulis kellään olevan sen kummempaa ja korkiampaa asemaa ku muillakaa.

Ja jos ite ittesä korottaa muita polokemalla ni… No. Toki jos kokkee olevasa muita parempi ni minkä teet. Kaikki täällä kuitenki tallataa sampoja polokuja ja henkitettää sammaa ilimaa. Että loppujen lopuks ollaan ihan samalla viivalla. Ja ku se lopullinen tuomio tullee ni kukkaa ei muista oliko joku jossai paremman näköne ku toinen.

Nii, Ja herneet pois nenukasta. Kettää Ukko ei moiti. Jokkaine taaplaa tyylillää. Mutta se ei tarkota että siitä kaikki pitäs. Eikä se toki oo tarkotuskaa. Jos viihtyy omassa luomuksessa ni oojakoo. Mutta se ei tarkota että pitäs matkalla loukata muita. Alentamalla ei ylenny. Ni.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

− 2 = 5